Richard Bean

Richard Bean © Steve Cummiskey

Richard Bean er med rette blevet beskrevet af den britiske presse som ”en forfatter med en forførende originalitet, med et stort talent for både lattervækkende dialog og en sympatisk forståelse for det menneskelige sinds mørkeste afkroge.”
Vi har i tidligere nyhedsbreve præsenteret Richard Beans hysterisk morsomme komedier THE HERETIC, ONE MAN, TWO GUVNORS og YOUNG MARX. Denne gang vil vi gerne fokusere på tre af hans øvrige værker, som er sværere at genrebestemme: Den ’absurd’-sorte komedie THE MENTALISTS (2002), fisker-dramaet UNDER THE WHALEBACK (2003) og det psykologiske drama KISS ME (2017), som perfekt opblandet med deres alvorlige emner og stiltræk alle tre lykkes med at udfolde nogle umiskendeligt Richard Bean’ske komedietræk.
Richard Bean blev født i Hull på Englands østkyst i 1956. Som ung studerede han psykologi på universitetet, og han arbejdede som både psykolog og stand-up-komiker, inden han slog igennem som comedy-tekstforfatter med BBC Radio 4-serien CONTROL GROUP SIX. Bean har siden da skrevet et væld af komedier, som næsten alle har været bestillingsarbejder til Englands førende teatre som Royal Court Theatre, National Theatre, Sheffield Crucible, Royal Shakespeare Company, The Globe, Hampstead, Almeida og Bridge Theatre.