WIR ZÖPFE

OriginaltitelWIR ZÖPFE
KategoriSkuespil
AldersgruppeVoksne
Cast7 totalt (2 D og 5 H)
Variabel cast størrelseNej
RepræsentationNordisk repræsentation
OversætterMaria Tellander
SprogSvensk

Det er ugen op til jul – højæson for familiestridigheder og ægteskabsdramaer. Men ellers er der ikke meget, der i dette stykke ligner de stereotype billeder af den borgerlige “hjerternes fest”, vi kender så godt. For ingen af de optrædende i dette stykke – kristne, jøder, muslimer – er født i Tyskland:
Wera, læge, jødinde, russer, mor, datter, den smukkeste kvinde i verden uden at vide det. Hendes datter Nadeshda med kort hår, en whiskyflaske i sin bagage og et aborteret barn i sit hoved – Ljubov, der ser alt dette. Konstantin, familiens patriark, Helt fra Den Røde Armé, var engang smuk, nu falder hans hår ud, og han terroriserer sin datter og barnebarn til at give sig en hårtransplantation og om omsider at få deres liv under kontrol. Imran, den kurdiske blomsterhandler, der ender på hospitalet i nærheden af ​​Wera, efter at hverken politiet eller medborgere ønskede at komme ham til undsætning, da nynazisterne besøgte ham, taler fra Berlin. Fra Berlin taler John, amerikaneren, der ikke ved præcis, hvad han laver i byen. Han ønskede at åbne en bar, nu sidder han i en genbrugsshop og kigger på second hand sovjetaffald. Om natten løber han gennem gaderne på udkig efter Nadeshda. Og det gør det hverken værre eller bedre, at julen står for døren!

Sasha Marianna Salzmann har skrevet en komedie / relationsdrama / en række Berlinermonologer, hvor hovedpersonerne flettes sammen, og hvor fortiden lever videre.