VERSETZUNG, Das Theater St. Gallen 2018 © Tanja Dorendorf T + T Fotografie

VERSETZUNG

KategoriSkuespil
AldersgruppeVoksne
Cast10 totalt (5 D og 5 H)
Variabel cast størrelseNej
RepræsentationNordisk repræsentation
OversætterMaria Tellander
ForfatterThomas Melle
SprogSvensk, Tysk

Ronald har alt. På hjemmefronten har hans kone Kathleen vidunderlige nyheder til ham. Og professionelt står han foran at skulle overtage skolelederstillingen fra Schütz, som går på pension. Ronald er den perfekte lærer: respekteret, beundret – ligefrem elsket – af sine elever og kolleger, og med et godt forhold til forældrene. Han er karismatisk, intelligent og veltalende. Men Ronald bærer på en hemmelighed. En sygdom, der har været afgørende for hans fortid, og som nu truer hans fremtid. Og selvfølgelig har Ronald også svagheder og fjender. Et indre jordskælv melder sin ankomst, og dets rystelser reducerer pludselig Ronald til ingenting.

Melle har baseret skuespillet på sin selvbiografiske roman, DIE WELT IM RÜCKEN, i hvilken han fortæller om sit liv som bipolar.

Skuespillet diskuterer vigtige temaer som ansvarlighed og deltagelse, og er desuden en refleksion over prisen for tillid, succes og prestige.

Hvordan reagerer et overbelastet sundhessystem, når et af dets medlemmer viser sig at være usundt for samfundet? Hvad er virkelighed, og hvad er ikke? Er det hele sandt, eller er alt bygget på løgne? Hvem er normal? Hvem er vi? Og hvad vil vi helst være – bødler eller ofre?

Skuespillet blev nomineret til Mülheimer Dramatikerprisen 2018 og var inviteret til Heidelberger Stückemarkt 2018

 

VERSETZUNG, Theater St. Gallen © Kristian Breitenbach