TOUR DE FARCE

OriginaltitelTOUR DE FARCE
KategoriFarce
AldersgruppeVoksne
Cast2 totalt (1 D og 1 H)
Variabel cast størrelseNej
RepræsentationNordisk repræsentation
ForfatterKingsley Day
SprogNorsk, Engelsk, Tysk, Islandsk

En hæsblæsende farce som indeholder alle genrens grundingredienser med forvekslede identiteter og præcis timing. Det enestående ved denne latterbombe er at stykkets ti roller enten kan spilles af ti skuespillere eller af en mandlig og en kvindelig skuespiller.

Herbert Gladney har brugt de sidste 10 år af sit liv på at skrive en bestseller om vejen til det lykkelige ægteskab uden at vide at hans eget kører på sidste vers. Hans kone, Rebecca, er, for pengenes skyld, villig til at fortsætte paradeforestillingen som ’det lykkelige par’ under en stort anlagt salgsturné, selvom hele cirkusset står hende ud af halsen. I et skab på deres hotelværelse gemmer sig imidlertid en skandalehungrende sladderjournalist, Pam Blair, hvis eneste mål er, at kunne afsløre krisen i det berømte pars ’perfekte’ ægteskab.

En mandlig skuespiller kan påtage sig de fem mandlige roller som Senator Ryan (som før har haft et forhold med Rebecca); den tungsindige svenske kameramand, Gunnar Gustafson; piccoloen Bill og Senator Ryans kone Delilah.

Den kvindelige kan med fordel spille rollen som Rebecca Gladney; Pam Blair; fotomodellen og skuespillerinden Gwenda Hill (som har noget kørende med senatoren); den harmonikaspillende nonne, Søster Barbara; og hotellets tyvagtige rengøringskone.