NATTERGALEN

OriginaltitelNATTERGALEN
KategoriMusical
AldersgruppeEnhver aldersgruppe
Cast25 totalt (6 D og 19 H)
Variabel cast størrelseNej
RepræsentationVerdensomspændende repræsentation

Eventyret foregår i det gamle Kina, hvor den mægtige Kejser regerer. En dag hører han om en fantastisk fugl, der synger så smukt, at dens ry rækker langt ud i verden. – Det er nattergalen, som Kejseren straks forlanger, bliver bragt til hans slot, så den kan synge for ham.
Desværre trives nattergalen ikke i fangenskab, så en dag er den væk.

Kejseren bliver vældig ked af det, men savnet ophører imidlertid, da han ved et festligt arrangement, med udsendinge fra den opgående sols land, får overrakt en mekanisk fugl, som Kejseren mener, synger endnu bedre end den ægte fugl. En dag går dette spilleinstrument i stykker, og det fører til at Kejseren bliver alvorlig syg af sorg og ønsker den ægte nattergal tilbage.

Vil den ægte nattergal med sine naturlige og ægte toner komme Kejseren til hjælp, og vil han lære, at det smukke ikke altid findes i det pompøse og overdådige, men derimod også kan findes i selv de enkleste skabninger?

Få svaret i den nye, sjove og farvestrålende nyfortolkning af H.C. Andersens eventyr “Nattergalen”, som er spækket med nye iørefaldende sange og meget mere.