An illustration from Colin Teevan’s inspiration for ‘Monkey!’ – the 500 year old Chinese novel

MONKEY!

KategoriSkuespil
AldersgruppeEnhver aldersgruppe
Cast9 totalt (2 D og 7 H)
KommentarVariabel kønsfordeling
Variabel cast størrelseJa
RepræsentationNordisk repræsentation
ForfatterColin Teevan
ForfatterWu Ch’eng
SprogEngelsk

Skuespillet er inspireret af den kinesiske 1500-tals-forfatter Wu Ch’eng-ens bøger (‘Rejsen mod Vest’) – en samling eventyr om den mytiske figur, Sun Wukong, eller – som han oftere kaldes – Abekongen. I sit skuespil kalder Colin Teevan ham ganske enkelt Abe.

Som straf for sin dårlige opførsel og det kaos, han uafladeligt afstedkommer i himlene, fængsles Abe under vægten af et bjerg i 500 år. For at blive endeligt genløst må han derefter lede den buddhistiske munk Tripitaka fra Kina ned gennem Himalaya på en farefuld færd – for at finde og hjembringe nogle hellige skrifter. På deres rejse møder Abe og munken både dæmoner, ånder og drager – der på skift forsøger at standse dem, dræbe dem, torturere og æde dem. Andre, som grise-monsteret (‘Grise’), og floduhyret Sander, viser sig at være mennesker, der som straf er blevet forvandlet til deres nuværende former. Abe hæver forbandelserne, og Grise og Sander bliver hans disciple, der følger ham og munken.

Colin Teevans dramatisering er elegant og virkelig morsom: Den bevarer fortællingens alvorlige, spirituelle kerne og lykkes med at tilføje ikke så lidt humor – der fungerer rigtig godt for både det yngre og voksne publikum.

Fra 7 år.