COMIC POTENTIAL

OriginaltitelCOMIC POTENTIAL
KategoriKomedie
AldersgruppeVoksne
Cast9 totalt (4 D og 5 H)
Variabel cast størrelseNej
RepræsentationNordisk repræsentation
SprogSvensk

Alan Ayckbourn´s opus 53 foregår inden for “”en overskuelig fremtid, hvor alt er forandret undtagen den menneskelige natur.”” Som i de fleste fremtidsfantasier er hensigten at afspejle nutiden. Udgangspunktet er her en grotesk, men let genkendelig sort satire over underholdningsindustriens udvikling. I fremstillingen af soap-serier til TV i dagtimerne er man nået til melodramatiske skabelonhandlinger, som udføres af særligt programmerede robotter kaldet “”actoider””.
En nevø af den almægtige producent, den håbefulde forfatter Adam, overværer en optagelse til en lægeserie og han bliver fascineret af en kvindelig robot, som spiller en sygeplejerske. Hun afslører nemlig en humoristisk sans og et personligt komisk talent, som ved en teknisk fejl har sneget sig ind i programmeringen.

Adam begynder at skrive specielt til actoid JCF 31333 – Jacie Triplethree, men hun kan kun forholde sig til verden gennem de roller hun tidligere har spillet. Det fører til vildt komiske situationer.

Efterhånden opstår der et mere end mekanisk forhold mellem Adam og Jacie, som ingen af dem ved, hvordan de skal håndtere. Det komiske potentiale har så at sige et tragisk indbygget i sig.
Formidabelt morsomme situationer og replikker afløser hinanden, ikke blot for at skabe komisk underholdning, men for indirekte at indkredse, hvad menneskelighed ér. Endnu en gang har Ayckbourn skrevet en generøs komedie, som ikke bare får os til at le, men som også spørger os, hvorfor vi ler. Derudover byder stykket på en pragtfuld rolle til en kvinde på ca. 40 år.