AFTENLANDET, Aalborg teater 2017 – Jørgen W. Larsen, Lars Topp Thomsen , Kathrine Høj Andersen, Niels Anders Manley, Jakob Hannibal, Marie Knudsen Fogh og Ena Spottag “Aftenlandet” © Lars Horn / Baghuset.

AFTENLANDET (GET IN)

KategoriSkuespil
AldersgruppeVoksne
Cast7 totalt (3 D og 4 H)
Variabel cast størrelseJa
RepræsentationNordisk repræsentation
SprogDansk, Engelsk, Tysk

En motorvejscafé et sted i Europa nær en grænse. Medarbejderne på GET IN står klar til at tage imod og servere for gæsterne, der stopper for at få en pause på deres rejse. Pludselig står en syrisk kvinde i cafeteriet, og udenfor på parkeringspladsen samler der sig stadig flere flygtninge. Dørene til cafeteriaet bliver låst for at holde flygtningestrømmen ude, og cafeteriet, som for gæsterne kun var tænkt som et kort og ligegyldigt stop på vejen, bliver arena for et eksistentielt drama om, hvor Europa er på vej hen i disse år.

Julie Maj Jakobsen vandt en Reumert som Årets Dramatiker for værket i 2018. Juryens motivation: Aftenlandet rummede poesien, desperationen, volden, medfølelsen, frygten og afmagten i Julie Maj Jacobsens begavede konfrontation mellem os på den rigtige side af glasdørene, og flygtningene, der stod udenfor på den anden side. Der sad vi, og der stod de fremmede – midt i en legende og bidsk tekst om et af tidens allermest brændende spørgsmål.