Sune Svanekier (født 1967) er en dansk forfatter, instruktør og skuespiller, som blev uddannet på Londons Guildhall School of Music & Drama i 1995.
Han dannede i sine gymnasieår comedy-gruppen “Onkel Dum & Bananerne” sammen med vennerne Thomas Høg, Jens Korse og Lasse Aagaard. Efter 2 plader og en film med overskuelig succes opløstes kvartetten, og Sune kastede sig i 1990 over musicalprojektet “Atlantis”, som han skrev sammen med Thomas Høg og Peter Spies. Sune instruerede originalopsætningen på Bellevue Teatret i 1993 og har sidenhen instrueret “Atlantis” på Jyllandsturné i 1996, på Falconer i 1997, på Nyborg Vold i 2006 og senest på Helsingør Kulturværft i 2011.
I 2010 skrev Sune manuskriptet til “Von Scholten”, som spillede på Folketeatret og fik De Danske Teaterforeningers pris for Bedste Turnéforestilling, og i 2012 er der på Østre Gasværk Teater premiere på hans seneste forestilling: dramatiseringen af Lene Kaaberbøls fantasy-roman “Skammerens Datter”. Det sker i et samarbejde med tekstforfatter Thomas Høg og komponist Lasse Aagaard