Sibylle Berg er én af Tysklands mest anerkendte – og provokerende – forfattere. Hun voksede op i en jødisk familie i Weimar, DDR, som datter af en musikprofessor og en bibliotekar. Som ganske ung arbejdede hun i en periode som dukkefører. Efter at flere af hendes nærmeste venner blev anholdt af Stasi, søgte hun i 1984 udrejsetilladelse til Vesttyskland, hvilket hun blev bevilliget. Sibylle Berg flyttede herefter til Stettin og siden til Hamborg, hvor hun ved siden af sine studier i politik begyndte at skrive journalistik til forskellige magasiner og dagblade, bl.a. Die Zeit.

I 1997 udkom hendes første roman, EIN PAAR LEUTE SUCHEN DAS GLÜCK UND LACHEN SICH TOT, der gav hende et stort gennembrud som forfatter med over 300.000 solgte eksemplarer. Sibylle Berg har til dato udgivet 14 romaner og fået opført 21 skuespil. Ud over de tysktalende lande er Sibylle Bergs dramatik blevet spillet i Kina, Frankrig, Grækenland, Italien, Korea, Polen, Danmark – og nu ser to af hendes skuespil også ud til at være på vej til at få svenske opførelser.

Anmeldere har sammenlignet Bergs forfatterskab med Brett Easton Ellis, Michel Houllebecq, David Sedaris og Will Self. Hun er et ikon for Tysklands systemkritiske subkulturer, og som talerør for en ung, desillusioneret generation har hun et stort følge i de europæiske kunstneriske, politiske (ikke mindst kønspolitiske!) undergrundsmiljøer.

Sibylle Berg har modtaget en stor mængde priser for sin prosa såvel som for sin dramatik. På Mülheimer Theatertage har hun adskillige gange været nomineret til den store dramatikerpris, og i 2016 vandt hun samme sted publikumsprisen for UND DANN KAM MIRNA – 2. del af trilogien, MENSCHEN MIT PROBLEMEN, som vi glæder os over at kunne præsentere herunder. I 2014 blev Sibylle Berg af Theater Heute kåret til Årets Tysksprogede Dramatiker. I 2016 modtog hun både Friedrich-Luft-Prisen og Else-Lasker-Schüler-dramatikerprisen.

Sibylle Berg har undervist i dramaturgi ved universiteterne i Graz i Østrig og Zürich i Schweiz. Siden 2013 har hun flere gang selv (ko-) instrueret førsteopsætningerne af sine egne skuespil.

Ud over MENSCHEN MIT PROBLEMEN-trilogien skal herunder omtales 5 af Sibylle Bergs øvrige bemærkelsesværdige skuespil.