Fredrik Kempe

“Tekst og musik: Fredrik Kempe”. Et fast indslag i svensk populærmusik, hvor komponisten og tekstforfatteren har udviklet kunstnere og skrevet tekster og musik

med utallige nummer et som resultat. Fredrik er nu på vej til at opnå samme status i musikverdenen, for efter succeserne med musicalerne Life is a Schlager og As in Heaven har han skabt tekst og musik til endnu en premiere på en musical – Änglagård.

Fredrik har været aktiv inden for klassisk musik, korsanger, pop og musicals, både som kunstner og komponist. Han har skrevet musik til film og tv. Han har også skrevet musik til Tommy Körberg, Helen Sjöholm, Peter Jöback og verdenssopranen Anna Netrebko.

“Änglagård har både tårer og latter, mange følelsesmæssige svingninger og en masse musikdrama. Der er toner og sang i historien.

Fredrik er to gange blevet tildelt Det Kongelige Svenske Musikkonservatoriums Nicolai Gedda-legat for sin sang. Han har deltaget i Melodifestivalen og deltaget som musikalsk kunstner i Les misérables og Chess. Han har også været med i Idol-juryen på TV4.

Og det er rigtigt, fire af hans bidrag til Melodifestivalen har vundet – Hero, La voix, Popular og Undo – hvilket gør ham til en af de mest succesfulde komponister i Melodifestivalens historie.