Wajdi Mouawads INCENDIES på Nationaltheatret

 

INCENDIES Nationaltheatret 2021 © Øyvind Eide

 

Læs mere om produktionen HER

 

INCENDIES handler om to tvillinger, Simon og Janine, der er indkaldt til møde på advokatens kontor for at høre deres moders, Nawals, sidste vilje og testamente. De får stukket to breve i hånden fra moderen; det ene skal afleveres til deres bror og det andet til deres far. Mysteriet tager sin begyndelse: Aldrig har de hørt noget om en bror og begge troede de, at faderen for længst var død. Brevene sender dem på en usædvanlig rejse tilbage i deres moders fortid – til et borgerkrigshærget mellemøstligt land, hvor hun var en politisk aktivist og senere krigsfange. Stykket følger også Nawals liv; fra hendes ungdom til hendes sidste år. Et vidunderligt skuespil rigt på poesi og billeder!

 

PRESSEN SKREV

“Fortellingen er så troverdig og så nydelig fortalt, skuespillerne så gode, det nedstrippede scenerommet gir plass til innlevelse: Jeg vil nesten ikke gå når det er over. Jeg kan ikke si annet enn at alle bør se denne forestillingen så fort de kan.”
– Aftenposten

“Viser krigens hjerteskjærende, umenneskelige logikk. Noen av Nationaltheatrets fremste skuespillere gjør stykket grøssende levende i Maren Bjørseths presise regi.”
– Shakespearetidsskriftet

“Sterk regi og en enda sterkere historie preger teaterforestillingen Forbrent – Nawals hemmelighet.”
– Dagsavisen

“Forbrent er et rikt og komplekst episk teater om flukt.”
– Klassekampen

 


INCENDIES Nationaltheatret 2021 © Øyvind Eide