THE BEATROOTS af Line Mørkeby

Musikalsk countrykomedie om tidens store politiske splittelser

 

THE BEATROOTS, Teatergrad 2019 © Per Morten Abrahamsen

 

THE BEATROOTS

Af Line Mørkeby (DK)

2 D / 2 H

Musikskuespil

Dansk originaltekst

THE BEATROOTS er en country-komedie i koncertformat om en tid, hvor fællesskaberne er i opløsning, udfordret af individualismen. Det er en fortælling, der strækker sig fra en bandkrise til den verdensomspændende politiske krise.

Værket tager pulsen på familiebandet The BeatRoots. Oprindelig spillede de med brødrenes mor, Mama Nellie, som frontfigur til familiefester, vejfester og lokale sammenkomster. Men med Mama Nellies død må de redefinere deres musikalske ståsted og ambitioner, og det truer sammenholdet og bandets eksistens.

 

THE BEATROOTS Teatergrad 2019 © Anders Graver

 

♦ ♦ ♦

 

Line Mørkeby

 

Line Mørkeby (f. 1977), dansk dramatiker. Efter at have studeret teatervidenskab på Københavns Universitet i fire år (2000-2004), blev hun optaget på Dramatiker uddannelsen ved Aarhus Teater, hvor hun blev færdig i 2008. Samme år opførte Det Kongelige Teater hendes debutværk MUSICAL med stor succes. I 2009 modtog hun Reumert Talent prisen for “Bedste Ungdomsstykke” med det kontroversielle ungdomsdrama 6 P LR K, som også vandt en Reumert for ”Årets Børne-/ Ungdomsforestilling” og var nomineret til Nordisk Dramatiker Pris i 2010. Samme år henrykte hun publikum med den bittersøde komedie LYKKE BJØRN, for hvilken hun blev nomineret hele to Reumertpriser i 2011. Ydermere fik hendes NÅR DET SKÆRER I HJERTET en Reumert-nominering for ”Årets Børne-/Ungdomsforestilling” i 2014; JEG MIG FUCK DIG vandt Årets børneteaterpris i 2015; Line modtog Allenprisen i 2016; og HÅR PÅ DEN vandt årets særpris ved Reumert-uddelingen i 2016. I 2018 blev hun nomineret til en pris som Årets Dramatiker og til Juryens Særpris for JEG LØBER.