Med spot på TRACY LETTS

Tracy Letts

Tracy Letts. Foto: © Steppenwolf Theatre Co.

Tracy Letts (f. 1965) er en amerikansk dramatiker og skuespiller, som i 2008 modtog Pulitzer-prisen for sit skuespil AUGUST: OSAGE COUNTY. Han fik dog allerede sit store gennembrud i 1991 med KILLER JOE, der siden skuespillets tilblivelse er blevet opført i mere end 15 lande, og i 2011 blev det filmatiseret med Matthew McConaughey i titelrollen. I 2003 blev Tracy Letts igen nomineret til en Pulitzer-pris for MAN FROM NEBRASKA, som samme år var at finde på Time Magazines prominente Top Ten Plays.

Tracy Letts skuespil handler om menneskets bryderier i forhold til moral og spiritualitet. Han siger, at han er inspireret af Tennessee Williams – og af William Faulkners og Jim Thompsons romaner. Som skuespiller har Letts bl.a. medvirket i Will Enos THE REALISTIC JONESES på Broadway samt EDWARD ALBEE’S WHO’S AFRAID OF VIRGINIA WOOLF (Tony Award for Bedste mandlige hovedrolle 2013). Herudover har han haft mange roller i film og på TV, bl.a. som CIA-direktør Andrew Lockhart i TV-serien HOMELAND.


The Minutes

© Steppenwolf Theatre’s production of The Minutes by ensemble member Tracy Letts. Photography by Michael Brosilow

Tracy Letts seneste værk
THE MINUTES
3 D / 8 H
Sort komedie
Engelsk originaltekst

En bidsk satire over et byrådsmøde i en lille by, som udvikler sig til noget af en rædselshistorie. Letts har skrevet et værk, der ikke alene repræsenterer, men som også kan overleve Trump-æraen. En subtil komedie med troværdige karakterer, der i udgangspunktet debatterer emner som en parkeringsbås, et springvand og nogle bortkomne cykler, men som udvikler sig til et hundeslagsmål, der indirekte afslører, hvor rå og grim en kamp politik er blevet.