Med spot på JULIE PETRINE GLARGAARD

Dramatiker Julie Petrine Glargaard. Foto: HEIN Photography

Julie Petrine Glargaard (foto © HEIN Photography)

Julie Petrine Glargaard (født 1984) har studeret teologi og dansk ved Københavns Universitet. Hun blev uddannet fra Dramatikeruddannelsen i 2013, og var herefter i en 2-årig periode tilknyttet Aarhus Teater som husdramatiker. Til teatret skrev hun GLASBOBLER og SALAMIMETODEN og nyoversatte desuden Henrik Ibsens HEDDA GABLER og Friedrich Dürrenmatts BESØGET til dansk.

Hun modtog Danske Dramatikeres Talentpris i 2015 for GLASBOBLER.


© Photographer Rasmus Baaner Aarhus Teater Glasbobler

’Glasbobler’, Aarhus Teater, 2015 (foto © Rasmus Baaner)

Poetisk, tragikomisk og bittersød fortælling

GLASBOBLER
3 D / 2 H
Drama
Dansk tekst

Fem menneskeskæbner flettes sammen i løbet af en enkelt dag: En pensionist, en hjemmehjælper, en psykolog, en sosu-assistent og en teologistuderende. Fem mennesker på vej igennem livet med hver sin overlevelsesstrategi og hver sin livsløgn. Men livet har det med at ændre kurs, og når man pludselig kommer på kollisionskurs med et andet menneske, er det ikke altid muligt bare at skifte retning!


Pressen skrev bl.a.:

★★★★★ “Man bliver både lidt ør, bevæget, mentalt iltet og godt underholdt i Aarhus Teaters husdramatikers Julie Petrine Glargaards debutstykke ‘Glasbobler’.”  (Aarhus Stiftstidende)

★★★★★ “Den unge dramatiker Julie Petrine Glargaards ‘Glasbobler’ er et begavet og ganske forunderligt stykke teater på Aarhus Teater. .” ( JCKLASSISK.DK)

“Talentfuldt, skæbnetungt debutdrama” (GREGERSDH.DK)

★★★★★ “Lad det være sagt med det samme: ‘Glasbobler’ er en lille perle ( )…en nærværende forestilling, som bliver siddende i kroppen.” (Ungt Teaterblod)


Smallsalamieme
’Salamimetoden’, Aarhus Teater, 2015 (foto © Rumle Skafte)

Kan man tigge et menneske til at elske sig? 

SALAMIMETODEN
5 H
Komedie
Dansk originaltekst, engelsk oversættelse

Et komisk skuespil om fem mænd, der kæmper for at opretholde normaliteten – eller bryde med den. Fem mænd, der står midt i kampen for at sætte spor i verden, inden de forsvinder. SALAMIMETODEN er et kærligt, komisk og tankevækkende blik på de kejtede forsøg, vi gør for at være der for hinanden, mens vi måske mest af alt tænker på os selv. En håndfuld skønne, klodsede og koleriske mandetyper slippes løs i en uimodståelig samtidskomedie om parforhold og politisk engagement.

Pressen skrev bl.a.:

★★★★★ “Det begynder og slutter med et bryllup. I mellemtiden er livet, kærligheden, begæret og drømmen om at gøre en forskel blevet foldet ud i denne overrumplende, originale, morsomme og bevægende danske komedie.” (Henrik Lyding, Jyllandsposten)

★★★★★ “Smukt og meningsfuldt epos om kærlighedens paradoksaliteter. Der er både dybde, nerve og humoristisk lethed i Julie Petrine Glargaards dramatik” (Aarhus Stiftstidende )

“Julie Petrine Glargaards fem personer er skarpt skåret ud. Men samtidig er de alle sammen sympatiske. Hun lader os holde af dem alle sammen – selv når hendes helte er mest urimelige og selvfede. Det er en kunst.”(Information)


PÅ HERRENSmark

’På herrens mark’, Teater Grob, (foto © Christian Geisnæs)

David skal dø:

PÅ HERRENS MARK
Drama
4 D / 5 H
Dansk tekst

I bøgens fædreland ligger David for døden. Hans hustru Signe forsøger at holde håbet og livsglæden i live og forsone gamle sår og konflikter. Alle, der var ude, er vendt hjem, men verden udenfor fortsætter ufortrødent. Livets store spørgsmål hvirvler rundt mellem de levende. De pårørende mødes i klaustrofobiske Klampenborg, hvor de kæmper for at tie døden ihjel og tale om sig selv i stedet.

PÅ HERRENS MARK kredser om forsoning og om, hvorvidt det er sværere at skabe et hjem end at forlade det.

Skuespillet udgjorde 6. og sidste del af Teater Grobs ‘teaterværk’ DET 6. KONTINENT (2013-17).

Pressen skrev bl.a:

**** “Savklingende, sardonisk komediestil” (Gregers Dirckinck-Holmfeld)

**** “Stykkets terrængående humor er den store styrke” (Politiken)


TILAFS~1

Til afsked. Døden, om du vil’, Aarhus Teater, 2012. (Foto Rumle Skafte)

TIL AFSKED DØDEN, OM DU VIL
Enakter
2 H
Dansk tekst

Hasse og Bode er kærester. Hasse er dødssyg af cancer og sætter sig for at skrive sin nekrolog. Bode er bekymret og afmægtig, mens Hasse bliver mere og mere anklagende. Hvad er årsagen til, at han har fået cancer? Hasse bebrejder Bode sin sygdom, det er hans skyld, da han i 1996 gjorde grin med ham til julemiddagen. Hvad man tror er en nekrolog, viser sig til sidst at være en alenlang liste over grundene til, at Bode burde dø før Hasse…. En skarp og grotesk enakter.Ud over de her præsenterede værker har Julie Petrine Glargaard skrevet
yderligere 5, hvoraf flg. skal nævnes her:

LIDT FØR OG LANGT SENERE
(2D /2 H)

I et fletværk af episoder og monologiske tableauer, der ukronologisk strækker sig fra 1950’erne frem til nu, behandles temaer som forbrugerisme, sexisme, formynderi og hykleri. En uhyre begavet, morsom, grotesk og veldrejet tekst.

IDEALISTER
(4D / 9H)

Intelligent og elegant radio-dramatisering i 3 dele af Hans Scherfigs klassiske roman. Læs mere om produktionen på DRs hjemmeside her:

https://www.dr.dk/presse/idealister-ny-podcastserie-baseret-paa-hans-scherfigs-romanklassiker