SKYGGEPORTEN – EN FANTASY MUSICAL

Ny fantasy-musical baseret på en roman af Lene Kaaberbøl

 

SKYGGEPORTEN – EN FANTASY MUSICAL
Efter ungdomsroman af Lene Kaaberbøl
Dramatisering og sangtekster: Robert Reinhold
Komponist: Bertil Färnlöf
Dramaturg: Anne Rasmussen
7 D / 6 H + Ensemble 10

”Skyggeporten” er en helt ny fantasy-musical baseret på en roman af Lene Kaaberbøl.
”Anna, hjælp mig!” Fanget i mørket hører 14-årige Anna pludselig sin mor råbe om hjælp. Det er syv år siden at moren forsvandt under mystiske omstændigheder og Anna lider under savnet af sin mor. Samtidig bliver hun mobbet i klassen, fordi hun er stum.
Heldigvis bliver hun hjulpet af Aian, som er hendes eneste ven i skolen. Hendes far kan nemlig ikke hjælpe hende. Han er alt for sørgmodig over tabet af Annas mor. Han og Anna bor i drivhuset ved siden af det store hus, som de flyttede ud af da moren forsvandt. Anna må ikke må komme i huset, fordi det rummer for mange hemmeligheder og sørgmodige minder.
En dag leder morens stemme alligevel Anna ind i det store hus. Her suges hun gennem Skyggeporten ind i mørket, som Anna er så bange for. For mørket kan man dø af. Anna ender i skyggeverdenen Natlandet, hvor hun møder tankelæseren Hero, der som Arian bliver hendes ven og beskytter.
Anna er ventet af flere i det golde skyggefulde Natland. Blandt andet den hjertelige Madam Ene og hendes kæmpehunde Bidsk og Bjæf. Den smukke vandsanger Selena Mosekone og krigeren Justus Jernnæve.
I Natlandet fortsætter Anna sin søgen efter sin mor og sandheden. Sammen med sine nye venner indleder hun en livsfarlig kamp mod den grusomme Skyggedronning Nera og hendes skyggehær af dødningeskygger og skyggeløse væsner.
”Skyggeporten” handler om sorg over at miste. Om venskab, håb og kærlighed og om at genfinde det tabte og ikke mindst sig selv.
Bertil Färnlöf har komponeret musikken. Robert Reinhold har dramatiseret og skrevet sangtekster.

Bestil til gennemlæsning HER