REBECCA LENKIEWICZ (UK)

Læs om den Oscar-vindende britiske dramatiker Rebecca Lenkiewicz’ værker

 

Rebecca Lenkiewicz © Catherine Ashmore

 

Rebecca Lenkiewicz (1968) er en prisvindende engelsk dramatiker, filmmanuskriptforfatter skuespiller og poet. Hendes værker er blevet opført på flere af de vigtigste britiske scener og adskillige af hendes tekster er blevet publiceret. Rebecca Lenkiewicz skrev bl.a.. manuskriptet til den Oscar-vindende film, Ida (2013).


SHOREDITCH MADONNA
3 D / 3 H

Tre urbane kunstnercowboys, to udkørte bohemer og en forpint og ensom kvindes livsbaner kolliderer og åbenbarer en række uforudselige konflikter. Det er en beretning om kærlighed og tab fortalt med Londons kunstverden som baggrund.

Bestil til gennemlæsning HER


HER NAKED SKIN
13 D / 15 H

I 2008 blev der skrevet historie på The National Theatre i London. ”Her Naked Skin” blev det første skuespil skrevet af en kvindelig dramatiker som opføres på teatrets største scene (The Olivier Theatre). Stykket handler om kvindernes kamp for stemmeret og begynder med en kvindelig aktivists selvmord i 1913 og slutter ved Første Verdenskrigs udbrud. Hændelsesforløbet er centreret omkring en erotisk og kaotisk affære mellem to fiktive stemmeretskvinder – en fra overklassen og en fra underklassen.

Bestil til gennemlæsning HER


THE NIGHT SEASON
4 D / 3 H

Denne charmerende og underholdende tragikomedie blev et af de største tilløbsstykker på The National Theatre i London i 2004. På landet et sted i Irland bor tre søstre, Judith, Rose og Maud sammen med deres fordrukne far, Patrick og deres skøre bedstemor, Lily. I nærheden optages en spillefilm om poeten Yeats og en aften møder filmens hovedrolleindehaver op for at indlogere sig. Han bliver katalysatoren til store ændringer i familiens liv og sætter en lavine af dionysiske energier i gang. Bedstemoderen gør kur til ham, men det er Rose, som ender i sengen med ham, mens faderen for første gang i mange år inviterer en lokal kvinde ud. Der bliver drukket alkohol i spandevis, mens der dagdrømmes og kurtiseres på livet løs. Stykket handler om kærlighed, begær og drømme og blander et frodigt sprog med et hav af upolerede følelser.

Bestil til gennemlæsning HER