Nyheder i januar 2019 – med premiereliste

Nederst på denne side finder I vores Premiereliste med oversigt over premierer på værker formidlet af Nordiska ApS. Rigtig god læsning!

Frédéric Sonntags egen produktion af ‘B. Traven’, (foto © gaelic)

Frédéric Sonntag
B. TRAVEN
3 D / 5 H (min)
Komedie
Fransk tekst

Den myteomspundne kultforfatter B. Traven; er omdrejningspunktet i 5 interagerende fortællinger fra det 20. århundrede alle med udspring i konfliktfyldte hændelser. Frédéric Sonntag tager os med på en hæsblæsende rejse fra Første Verdenskrig til 1970’ernes Mexico, og fra BZ-miljøet og kunstnerscenen i Paris til Hollywood i McCarthy-æraen og videre op i tiden. En imponerende tekst om politik, kapitalisme, anarki og revolution.


The hill

Peter Quilter
THE HILL
3 H
Komedie
Engelsk tekst

Tre mænd begiver sig ud på en to dages bjergvandring i mindet om deres nyligt afdøde ven. Hver af dem medbringer en indgraveret sten, der skal placeres som et monument på toppen. Men først skal de derop og turen skal vise sig at blive lige så udfordrende, overraskende og underholdende som tilværelsen selv. En rørende og morsom komedie om venskab og alle dens indviklinger. Gode roller til herrer mellem 40-60 år.


monsterunger

‘Monsterunger’, Rune Løding og Kristoffer Hjulstad, Nordlands teater, (foto © Bjørn Leirvik)

Marius Leknes Snekkevåg
MONSTERUNGER
Baseret på bogen ”Skrotus Skrapps Hemmelighet» af Hilde Ira Torvenes
2 D / 4 H
Børnestykke fra 8 år
Norsk tekst

Det er Halloween og tre børn står overfor et mysterium, som er langt større og farligere end nogen kunne have forestillet sig det. Gådefulde symboler, urgamle sarkofager, en klo med magiske kræfter og et ægte monster, som drikker katteblod. Et børnestykke fra 8 år med gys og gru, mysterier og eventyr.


yogakrigen1

‘Yogakrigen’, Idun Losnegård og Reidun Melvær Berge, Fjordane Teater, (foto © Oddleiv Apneseth)

Ingrid Jørgensen Dragland
YOGAKRIGEN
5 D
Komedie
Norsk tekst

Hylende morsom komedie som følger 5 kvinder i løbet af en yogatime: En alenemor på fattigdomsgrænsen som har fået en gratis prøvetime; en med positiv tilgang til det meste; en med angst for at hun krymper og skal forsvinde helt, og en som bare bliver større og større. Sidst er der yogainstruktøren, som er den mest urolige af dem alle. Herlig tekst for 5 damer.


riget_2239

‘Riget’ på Det Kongelige Teater (foto © Emilia Therese & Camilla Winther)

RIGET
af Lars von Trier & Niels Vørsel
Bearbejdet til scenen af Nicolei Faber
4 D / 7 H
Komedie
Dansk tekst

Der er begyndt at ske mystiske og uforklarlige ting på Riget. Siden Rigshospitalet blev bygget, har lægerne gennem videnskab forsøgt at gøre op med overtro – men der er kræfter, der ikke kan holdes tilbage. Alt imens den administrerende overlæge Moesgaard forgæves forsøger at forbedre kommunikationen på hospitalet gennem Operation morgenluft, hører den spiritistiske patient Fru Drusse lyden af en grædende pige i Rigets elevatorskakt. Om natten stopper en spøgelsesambulance ved hospitalets indgang og forsvinder igen, og en ung læges foster udvikler sig alt for hurtigt. Den svenske overlæge Stig Helmer kæmper indædt med at dække over sin fejloperation af den nu hjerneskadede pige Mona og mod danskerne generelt. Danskjävlar! TV-serien Riget har vundet adskillige priser, herunder fire Bodilpriser og seks Robertpriser, og tog danskerne med storm med sin blanding af folkekomedie og spøgelsesfilm og sit mix af gys, grin og rå uhygge.

Så hvis I drages mod Riget, så vær beredt på at tage det gode med det onde.

Trailer til ‘Riget’ (video © Tejs Holm)


Premiereliste forår 2019