Nicolei Fabers velsmurte bearbejdelse af THE GREAT GATSBY

Fitzgeralds fængslende kærlighedsfortælling om bagsiden af den amerikanske drøm

 

Nicolei Faber © Martin Greis-Rosenthal

 

DEN STORE GATSBY (THE GREAT GATSBY)

Af F. Scott Fitzgerald (US)

Dramatiseret af Nicolei Faber (DK)

5 D / 6 H / 1 pige

Drama

Dansk originaltekst

Velkommen til de brølende 1920’ere. New York boomer af dollars, dekadence og store drømme. Den forsigtige Nick flytter fra Midtvesten til Østkysten for at blive børsmægler og få en bid af New Yorks opsving. Her møder han den gådefulde gentleman, Jay Gatsby, som inviterer ham til glamourøse fester i sit pompøse palæ. Gatsbys eneste mål er at blive rig, så han kan genvinde sin tabte kærlighed, sydstatsskønheden Daisy, der er gift med den brutale skørtejæger Tom Buchanan. Med Nicks hjælp genopstår romancen mellem Daisy og Gatsby, men bedst som kærligheden synes at overvinde alt, bliver de ramt af en skæbnesvanger tragedie.

 

ANMELDELSER
★ ★ ★ ★ ★ “Denne skønne, væmmelige, dragende men også vemodige fortælling om en tid, der var en gang, en tid, der også er lige nu, er en skræmmende oplevelse. Man bør ikke et øjeblik betænke sig på at køre langt for at se, opleve, spejle sig i, men frem for alt blive underholdt af denne storladne, grusomme og betagende forestilling.” (Børsen)
★ ★ ★ ★ ★ “DEN STORE GATSBY bliver på Odense Teater en hyldest til Francis Scott Fitzgeralds forfatterskab, men også til den myte, der omgiver romanen og karakteren.” (CPHCulture)
★ ★ ★ ★ ★ “Odense Teater har med stilstikkert manus og gennemført scenografi forvandlet F. Scott Fitzgeralds store klassiker til overbevisende teaterkunst og med respekt for fortællingens melankoli.” (Litfix)
★ ★ ★ ★ Fænomenalt” (Kristeligt Dagblad)