Monty Python, canadisk komik og psykisk sygdom…!

Vi præsenterer tre gnistrende komedier, der vil frem i verden!


© Sony Pictures Home Entertainment

LIFE OF BRIAN møder Händels MESSIAS
NOT THE MESSIAH (HE’S A VERY NAUGHTY BOY)
Eric Idle og John Du Prez
Komisk musical-oratorium i 5 satser
Variabelt antal solister
(f.eks. 2 D / 3 H: Sopran, mezzosopran, tenor, bas – og en fortæller)
Kor
Orkester: 32 musikere
Engelsk originaltekst

Monty Pythons filmklassiker LIFE OF BRIAN (ET HERRENS LIV) vendte i 1979 Det Nye Testamente på hovedet: Brian Cohen fødes i samme stund og i samme gade som Jesus, bliver fejlagtigt forvekslet med Frelseren – og kommer gang på gang til at bøde for det! Skaberne af SPAMALOT, Eric Idle & John Du Prez, har givet filmkomedien nyt liv på scenen som oratorium med solister, stort orkester, kor – og får!

Musikken i NOT THE MESSIAH (HE’S A VERY NAUGHTY BOY) er dels inspireret af Händels MESSIAS – hvilket titler som ‘We Love Sheep’ og ‘Hail to the Shoe’ vidner om – men den trækker samtidig på traditioner som gospel, pop, R&B, 1960’er-protestsange og music hall. Og så indeholder oratoriet selvfølgelig også Python-ørehængere som ‘The Lumberjack Song’ og ‘Always Look on the Bright Side’!

Det velklingende og gakkede oratorium har været opført i New Yorks Carnegie Hall og Londons Royal Albert Hall.

Link til trailer for Sony Pictures dvd-udgivelse af NOT THE MESSIAH (optaget i Royal Albert Hall, 2009):

https://www.youtube.com/watch?v=IflQGsy2aIY


George F. Walker - no photography credit needed - 02-11-17 kan benyttes vederlagsfrit

GEORGE F. WALKER
– Canadisk teaters grand old man

George F. Walker har siden sin debut i begyndelsen af 1970’erne skrevet mere end 30 skuespil og har desuden stået bag manuskripterne til adskillige prisvindende canadiske TV-serier. Walkers mørke, respektløse, men samtidig kvikke og vittige tragikomedier spidder de urbaniserede nutidsmenneskers egoisme, grådighed og aggression. Walkers værker har dannet grundlag for over 700 opsætninger i hele verden. De er oversat til fransk, tysk, hebraisk, tyrkisk, polsk, ungarsk, rumænsk, spansk, portugisisk, tjekkisk og japansk. THE CHANCE, som omtales herunder, er absolut ét af hans lysere værker!


THE CHANCE, Toronto (foto af John Gundy)

THE CHANCE. Photo credit: John Gundy

Forrygende veloplagt komedie!
THE CHANCE
George F. Walker
3 D
Komedie / farce
Engelsk originaltekst

Marcie sidder i gæld til halsen efter sin mands død. Hendes voksne, men stadig hjemmeboende datter, Jo, og dennes veninde, Amie, arbejder begge på en stripklub, og en morgen finder de en gæsts glemte pung med en check på 300.000 dollars: Løsningen på alle deres finansielle problemer!

Vil det med falske identiteter, skumle typer på dørtrinnet og lånehajer i hælene lykkes de tre kvinder at få indløst checken?

En farce med supergode roller til 3 skuespillerinder.

Den canadiske presse skrev bl.a.:

“Havde‘The Chance’ været en Netflix-serie, havde den været et sikkert seer-hit. George F. Walkers seneste komedie tager pulsen på vores pengefikserede verden med et vildt morsomt forvekslingsgreb” (www.nowtoronto.com)

“En fantastisk morsom farce” (Toronto Guardian)


How to Be a Kid (copyright Nick Hern Books)

Foto: © Nick Hern Books

Sjovt og bevægende børnestykke om psykisk sygdom
HOW TO BE A KID
Sarah McDonald-Hughes
Komedie for store børn (aldersgruppe +7)
2 D / 1 H
Varighed: Ca. 50 minutter
Engelsk originaltekst

Molly laver mad. Molly vasker op. Molly sørger for, at hendes lillebror Joe kommer i skole.

Molly er kun 12 år, men hun føler sig ikke rigtig som et barn længere. Nu da Mollys mor har fået det bedre, kan tingene måske vende tilbage til, hvordan de var, før hun blev syg. Eller måske ikke. For hvordan kan man blive et barn igen, når livet har vist dig, at man kan miste dem, man elsker?

Tag med Molly, Joe and deres afdøde Bedste på eventyr. En fin komedie om familie, venskab og dét at passe ind.

London-teatret Paines Plough, der netop har lagt hus til førsteopførelsen af HOW TO BE A KID, advarede på deres hjemmeside om, at forestillingen ’Indeholder dans, chokoladekage og en episk biljagt!’

Sarah McDonald-Hughes, der er grundlægger og leder af det Manchester-baserede Monkeywood Theatre, har netop modtaget Writers’ Guild-prisen for ’Bedste skuespil for børn og unge’, 2018.

Om HOW TO BE A KID har anmelderne bl.a. skrevet:

★★★★ “Et actionmættet, opløftende stykke, der forklarer psykisk sygdom for et ungt publikum med perfekt gehør” (The Scotsman) ★★★★ “En hjertevarmende og følelsesladet historie. Det bliver ikke meget bedre end det her” (730 Review) ★★★★★ “Fremragende enakter, der vil fremme tankevirksomhed og medfølelse hos store børn, og som vil underholde og bevæge de voksne” (Ed Fest Mag)

Link til Paines Ploughs hjemmeside om HOW TO BE A KID:
http://www.painesplough.com/play/how-be-kid

Sarah McDonald-Hughes, foto Michael Pollard 28-09-17 - kan benyttes vederlagsfrit

Sarah McDonald-Hughes. Foto: © Michael Pollard