Med spot på Staffan Götestam

Staffan Götestam (foto privat) STAFFAN GÖTESTAM er skuespiller, instruktør, producent samt dramatiker og står bag mere end 50 teater- og musicalopsætninger. Rollen som Jonatan i filmen Brødrene Løvehjerte gjorde ham kendt i både Sverige og udlandet og førte til et langvarigt samarbejde med Astrid Lindgren i produktioner som KARLSSON PÅ TAKET,
PIPPI LÅNGSTRUMP, RONJA RÖVARDOTTER , NILS KARLSSON PYSSLING og mange flere.
Alle er repræsenteret hos Nordiska. Staffan Götestam har instrueret i Moskva, Beijing og København, og på de store
scener i Stockholm har han produceret adskillige store internationale musicals,
bl.a. RENT, GREASE, THE WIZARD OF OZ og THE PRODUCERS. Staffan Götestam er
grundlægger af børnekulturhuset Junibacken på Djurgården i Stockholm og har
yderligere skabt børnekulturhuset Funny Adventure, der åbner i oktober 2020 i Malmø.


Happy Ending utskick Ola Forssmed, Kim Sulocki, Hedvig Lagerkvist (Foto © Peter Knutson)

HAPPY ENDING
Staffan Götestam 
1 D / 2 H Komedie
Svensk tekst

Året er 1962. Stefanie er transvestit og driver en skønhedssalon i en havneby i Västernorrland. Kurt, som er gift med Eva, har et hemmeligt forhold med Stefanie. Kurt og Eva er medlemmer af en frikirkeforsamling som betragter lgbt-personer som psykisk syge. Hvis Kurts dobbeltliv blev kendt, ville hans tilværelse blive til en katastrofe. En aften besøger han Stefanie for at afslutte forholdet … Pressen siger: “Happy ending är en pjäs om roller, behov och längtan. Den ställer frågor”– (SvD) “Årets viktigaste komedi “… mycket stark ensemble med en strålande närvaro. Med enkla och effektfulla medel ger de en berättelse om utanförskap i en tid inte så långt ifrån vår egen. Det var längesen jag blev så imponerad och engagerad i något nyskrivet – (TeaterStockholm.se) Happy ending är en pjäs om roller, behov och längtan. Den ställer frågor – (SvD)

Trailer:


Easter Parade

Easter Parade  2017, Ola Forssmed , Kim Sulocki  (Foto © Jacob Götestam)

EASTER PARADE
Staffan Götestam 

3 D / 3 H
Drama

Handlingen udspiller sig på en institution for psykisk syge. Rick, 33, kan hverken læse eller skrive, men kan opremse fakta som fra et opslagsværk. Tom, 37, sidder i kørestol og er spastiker. Det er langfredag 1969, radioen taler om månelandingen, og de to bofæller sidder og klipper påskekyllinger indtil sygepasseren tager saksene fra dem – de skulle nødigt komme til skade. Götestams tekst begynder let og legende, men bevæger sig mod det alvorligere i berettelsen om Rick og Tom; deres mødre kommer nemlig på besøg og tvinges til at fortælle sandheden om sønnernes livslange skader samt årsagen til opholdet på institutionen. Et komisk drama med reminiscenser fra Strindberg og Norén, som også får en til at tænke på One Flew Over The Cuckoo’s Nest. Et fint stykke, der formår at forene underholdning med en seriøs problematik.

Pressen siger:

Både i ton och historia påminner verket om filmen ”Gökboet” om än betydligt mer humorfylld” (Norran)

Föreställningen får sägas visa upp den fria teaterns finaste egenskaper: genomprofessionellt spel, driv ut i tungspetsarna och den typ av omsorg om publikkontakt som inte alltid finns närvarande ens hos de största konstnärerna. I Easter Parade sammanför Staffan Götestam på ett sällsynt lyckat sätt farsens publikfriande tilltal med en betydligt sårigare botten, där de mänskliga tillkortakommanden virvlar runt.”
– (Kristianstadbladet)

Roligt, men aldrig smärtfritt, och fruktansvärt, men inte oblandat hemskt” DT – (Dalarnas tidning)

…Staffan Götestam har använt palettens alla färger för att vi med tillit och lekfullhet ska hänga med i en påskparade som går mellan ADHD och djupsömn, slapstick och subtilitet, ända ner i bråddjupet mot ett öppet slut. – (Eskilstuna kuriren)

Komiskt drama med imponerande energi –  (SVD)

Trailer:


Fågelpappan- Malin Berghagen 1988 (2)

Malin Berghagen OBS! billede fra en tidigare produktion (Foto © Dan Hanson)

FÅGELPAPPAN
Staffan Götestam
3 D / 2 H
Drama

Maria er en vanskelig og uhåndterlig teenagepige som støder personerne i sine omgivelser fra sig. Hun er blevet indlagt på en psykiatrisk klinik, er holdt op med at tale og tegner i stedet billeder af fugle. En dag betror hun lægen sin dagbog. Billedet af familien og hvorledes incest opstod vokser frem. Et skuespil om selvfornægtelse og den lykkelige familie.

Pressen siger:

Magnifikt utspel av ung Sundsvallsskådespelare i svart drama – (Sundsvall Tidning)


BubbelTrubbel

Pernilla wahlgren, Birgitte Söndergard, Mona Seilitz, Ola Forssmed, Ola Rundcrantz, Johan Hedengren,
Görel Crona, Jenny Lindgren

 
HÅLL KÄFTEN OCH SPELA DÖD 
Staffan Götestam
4 D / 3 H
Komedie
Svensk tekst og engelsk oversættelse

En hæsblæsende forvekslingskomedie frit efter Avery Hopwood: Fredrik og Cattis Langenfeldt bor i en luksuslejlighed i Stockholm. Men bag den polerede ægteskabsfacade lurer konflikterne. I vrede går Cattis i teatret med sin tidligere kæreste samme aften som de skal spise middag med Fredriks bedste ven Krister og dennes nye kæreste Lotta. Krister har dog taget fejl af datoen og går i stedet til bestyrelsesmøde. Lotta bliver en stund hos den deprimerede Fredrik. Da hun pludselig finder Kristers efterladte mobiltelefon og lytter til en chokerende meddelelse fra Kristers tidligere kone, bestemmer Lotta og Fredrik sig for at drukne deres sorger i glas efter glas. Da Cattis senere på aftenen kommer hjem ledsaget af Philip, står den på ballade.

Pressen siger:

Staffan Götestam har skickligt moderniserat dialogen och flyttat handlingen till en takvåning på överklassens Östermalm i Stockholm och här finns småroliga referenser till allt från Lars Norén till Spy Bar. – (Aftonbladet)