MED MIG SELV I MINE EGNE ARME af Christina Hagen

Hvorfor går vi ud fra, at det vigtigste i en kvindes liv er at blive mor?

 

MED MIG SELV I MINE EGNE ARME, Revolver på Republique 2019 © Peter Abrahamsen

 

MED MIG SELV I MINE EGNE ARME

Af Christina Hagen (DK)

1 D

Monolog

Dansk originaltekst

MED MIG SELV I MINE EGNE ARME er en monolog om det svære valg mellem moderskab og frihed. Et opgør med tabuer, kønsroller, fordomme og den almindelige feelgood forståelse af, hvad moderskab er. “… man kunne også få et barn? Ej, shit. Lidt uhyggeligt alligevel. Men jo, jeg skal føde en baby. En lille slimet badebold, der vil arve min tæveagtige overfladiskhed og min dårlige begavelse…

 

MED MIG SELV I MINE EGNE ARME © Revolver på Republique 2019

 

♦  ♦  ♦

 

Christina Hagen © Thomas Priskorn

 

Christina Hagen (f. 1980) blev uddannet fra Forfatterskolen i 2006 og har udgivet 7 bøger. Digtsamlingen WHITE GIRL har været opført på Det Kongelige Teater, hvortil hun ligeledes har skrevet værket SOME PEOPLE, der også opførtes på Statens Museum for Kunst. Hun vandt Albertineprisen i 2012 og Montanas Litteraturpris i 2014. Hun modtog Statens Kunstfonds treårige legat og er blevet nomineret Weekendavisens Litteraturpris samt til en Reumert som ‘Årets Dramatiker’ i 2019.

Christina Hagen skriver i et råt, kynisk og bevidst fejlbefængt sprog, og i sine konceptuelle værker udforsker hun nogle af de iboende menneskelige og samfundsmæssige strukturer, som ikke er alt for flatterende: racisme, sexisme og den hvide middelklasses dårlige smag.