MARK RAVENHILL

Læs om nogle af Mark Ravenhills værker og bestil hans tekster til læsning

 

Mark Ravenhill

Mark Ravenhill (født 1966) er en britisk dramatiker, skuespiller og journalist. Han studerede engelsk og drama ved Bristol University fra 1984–1987 og er en af de mest opførte dramatikere i britisk teater.


THE CUT på The Donmar Warehouse London 2006, Paul (Ian McKellen), Emma Beattie and Jimmy Akingbola © Robert Workman 

 

THE CUT
1 D / 3 H 

Paul er en helt almindelig mand med en chokerende hemmelighed. Hjemme er han en kærlighedsfuld ægtemand og far, men på sit statslige job står han for en speciel opgave. Han sidder ved sidste skranke, som man må forbi, hvis man ønsker at undslippe denne verdens lyster og lidelser. Han er ingen Sankt Peter, og Paul ejer ikke nøglerne til himmeriget. Til gengæld administrerer han instrumentet til at udføre … snittet. Hans virke gør verdenen til et dårligere sted og Paul kæmper med sin dårlige samvittighed. Det ville være meget bedre, hvis hans familie vidste, hvad han sysler med. Eller ved de det allerede? Mark Ravenhills skuespil foregår i et grotesk scenario og er en mørk og samtidig komisk fremtidsversion.  

Bestil værk til gennemlæsning HER  


 

FAUST IS DEAD
2 H 

En rituel dødedans over det moderne menneske: To maniske eksistenser møder hinanden ved et tilfælde. Den ene, Alain, er en desillusioneret fransk filosof, som har sin akademiske karriere og faglige stolthed bag sig og foran sig kun råheden, kynismen og en flosset homoseksuel identitet, der ikke levner megen tid til kærtegn. Den anden, Pete, er en ung rodløs, nørdet amerikansk computerfreak, der forsøger at bolle sig til pladekontrakter og lignende ude i nattelivet, og som knytter sine stærkeste venskaber via internettet. Pete tror, han skal have en pladekontrakt, mens Alain tror at han skal have sex. Begge bliver de skuffede. 

Bestil værk til gennemlæsning HER


POOL NO WATER på Frantic Assembly 2006 © Frantic Assembly

 

POOL (NO WATER)
2 D / 2 H 

På kunstakademiet var de en uadskillelig gruppe. I mellemtiden er to af dem døde, mens én har opnået ubeskrivelig succes med rekordhøje salgstal. Hun har inviteret resten af den gamle klike, der stadig kun udstiller i simple baggårdsgallerier, hjem i hendes nye luksusvilla. Under det natlige drukgilde springer hun kåd i swimmingpoolen uden at tænke over, at der ikke er noget vand i den. Mens hun ligger i koma på hospitalet tager en nærmest utænkelig plan form; kunne hendes invaliderende tilstand blive det kunstværk, der bringer de andre det længe ventede gennembrud? I ekstase over deres nye projekt begynder de at fotografere den deformerede krop. Kunstprojektet kører snart af sporet, da patienten til alles overraskelse vågner op og gør krav på fotomaterialet. En grusom hævn venter …  

Bestil værk til gennemlæsning HER


 

PRODUCT 
1 D / 1 H 

”Bridget Jones goes Jihad”, sagde Mark Ravenhill om sit satiriske stykke om kunst, købmandskab og terrorisme. Amy er en ung Hollywood Starlet. Alt hvad hun mangler, det er et manuskript, som skal redde hende fra b-filmhelvedet, og som kan sende hende op i den stjernefyldte himmel; en tekst med kunstnerisk integritet og sikre, kommercielle kvaliteter. Filmproducenten, Mark, mener at have det perfekte produkt til hende – et manuskript, der kombinerer en brændende, hed kærlighedshistorie med terrorismens mørke spektrum og store eksplosioner: ”Mohammed and Me” – en film om en uskyldig kvinde, der forelsker sig i en selvmordsbomber. Ravenhill manøvrerer sikkert rundt i farvandet mellem fantasi, sex samt terrorisme og formidler på underholdende vis en skarp kommentar til en afsporet situation i verdenssamfundet. 

Bestil værk til gennemlæsning HER


SHOOT – GET TREASURE – REPEAT på Royal Court Theatre 2008 © Robert Workman

 

SHOOT/GET TREASURE/REPEAT
Cast er ikke defineret 

En episk cyklus af enaktere om forskellige konflikters virkninger på det moderne menneske. Hvert stykke tager sin titel fra store film eller romaner og spørger: er den store erkendelse egentlig mulig i vore mere og mere selvtilstrækkelige liv? Materialet så sin første form på Edinburgh Festivalen 2006 som “Ravenhill For Breakfast”, hvor forfatteren hver morgen fremførte nye tekster for en trofast skare på Traverse Theatre. Det er en kollage af meget forskellige fragmenter, der kan opføres uafhængigt af hinanden, i vilkårlig rækkefølge samt på forskellige lokaliteter. Man behøver ikke at spille alle teksterne, men kan tage dem man synes bedst om eller synes er mest relevante for én.  

Bestil værk til gennemlæsning HER


SOME EXPLICIT POLAROIDS 
2 D / 4 H 

Nick, som har siddet i fængsel i flere år, løslades og befinder sig pludselig i en verden, han ikke kan genkende. En seksuelt overført sygdom kan behandles med medicin. Russiske go-go dansere kan hentes ned fra internettet, og optimistisk psykoævl har erstattet vredens og smertens sprog. Som hovedpersonerne bliver draget ind i afgørelsen af et gammelt opgør, indser de, hvor meget de savner fortidens sikkerhed. 

Bestil værk til gennemlæsning HER


SHOPPING AND FUCKING 
1 D / 4 H 

Et nihilistisk og underholdende blik på en hedonistisk, følelsesløs og desperat generation. Stykket følger en række karakterer med virkelige popstjerners navne mens de vælter rundt i stoffer, sex og færdigretter. Med en rå blanding af sort humor og mørk eksistentialisme viser stykket en frakoblet ungdom der er reduceret til næsten ingenting i et dysfunktionelt forbrugersamfund. 

Bestil værk til gennemlæsning HER