LEV I FRED MED DERES NERVER

Et abstrakt og satirisk greb på ’diagnosesamfundet’

 

LEV I FRED MED DERES NERVER, Præsentationsforestilling, Aarhus Teater 2015 © Rumle Skafte

 

LEV I FRED MED DERES NERVER

Af Christina Wendelboe (DK)

Variabel caststørrelse og kønsfordeling

Komedie

Dansk originaltekst

”Vi lærer at børste tænder, at vaske os, vi bliver vaccineret og kontrolleret for farlige sygdomme, men der er ingen, der lærer os at leve i fred med vores nerver”.

Otte nervelidelser er samlet til en nervesamling, hvor de er tvunget til at forholde sig til hinanden og hinandens lidelser, selvom det eneste de ønsker er at leve i fred med sig selv og deres egne flossede nerver. Udstyret med hver deres mere eller mindre autoriserede diagnose – særligt sensitiv, mytoman, histrionisk, hypokonder, sadist, tvangsneurotiker, fatalist og overspejler – involveres de i en terapeutisk leg, hvis mål det er at blande sig med hinanden og finde en fælles løsning på deres lidelser. Det viser sig dog hurtigt, at det er svært at være fælles om noget som helst, når man har nok i sig selv og frygter for et altid overhængende nervesammenbrud.

LEV I FRED MED DERES NERVER tager et abstrakt og satirisk greb på ’diagnosesamfundet’, hvor det er kutyme at forstå sig selv og sin omverden gennem diagnosens forklarende skær, fremfor at grave sig ned i de dybere eksistentielle afgrunde eller at søge selvforglemmelsen i samværet med andre.

 

Bestil en læsekopi.