Jødiske Medløbere Og Teenage-Vampyrer

Nordiska præsenterer: To kvindelige ‘monstre’!


STELLA (Stadttheater Ingolstadt), foto af Paul Voigt

Stadttheater Ingolstadt, oktober 2017. Foto © Paul Voigt

STELLA – DAS BLONDE GESPENST VOM KURFÜRSTENDAMM
Libretto af Peter Lund 
Musik af Wolfgang Böhmer
Musical
2 K / 5-7 M 
Tysk original, engelsk oversættelse 
Stella Goldschlag er 20 år gammel, da Hitler erklærer, at Berlin skal gøres ’jøde-fri’ én gang for alle. Den jødiske Stella er blond og ung og smuk, og hun vil være sangerinde i Amerika, eller filmstjerne som Marlene Dietrich. Men i stedet for en stjernekarriere får Stella udleveret en gul stjerne, hun skal sætte på sin frakke. Da hendes forældre bliver anholdt, går Stella – ligesom 8000 andre berlinske jøder – under jorden. Men for at forhindre forældrenes deportation og visse død, indleder hun et skæbnesvangert samarbejde med Gestapo!
Efter krigen stilles den nu 35-årige Stella for retten, anklaget for forbrydelser mod menneskeheden. Hun sigtes for at have hjulpet Gestapo med at opspore mere end 300 af sine jødiske trosfæller, som efterfølgende blev sendt i døden i de nazistiske udryddelseslejre. En stikkeraktivitet, hun tilsyneladende fortsatte med, selv efter det stod klart, at hendes egne forældre ikke kunne reddes. Men ingen ved, hvad der virkelig skete. Og Stella selv forholder sig tavs som graven!Wolfgang Böhmers musik er blevet beskrevet som lydsporet til UFA-filmen, der aldrig blev lavet: en uimodståelig blanding af så forskellige stilarter som senromantik, chansons, ekspressionisme, Kurt Weill og Comedian Harmonists – og med indslag af ragtime, vals, march, swing og folkemusik.Uropsætnigen af STELLA – DAS BLONDE GESPENST VOM KURFÜRSTENDAMM på den velrenommerede Neuköllner Oper ryddede bordet ved uddelingen af ’Deutscher Musical Theater’-priserne i 2016, idet den løb med hele 6 hovedpriser, og musicalen er af pressen blevet beskrevet som ‘virtuos, skarp og helt igennem nutidig’.Peter Lund og Wolfgang Böhmer (foto Lutz Edelhoff)
Peter Lund og Wolfgang Böhmer. Foto © Lutz Edelhoff

En scene fra Neuköllner Opers uropsætning af STELLA – DAS BLONDE GESPENST VOM KURFÜRSTENDAMM:
https://www.youtube.com/watch?v=GhmXQdCWk60


Cuddles - photo credit Alex Beckett

Carla Langley og Rendah Heywood i Arch468’s opsætning af CUDDLES

Dystert og humoristisk in-yer-face debutværk

CUDDLES
Joseph Wilde 
Gyserdrama
2 D
Engelsk originaltekst

Forestil dig en verden uden dagslys, hvor Harry Potter, Bilbo Sækker og det samlede persongalleri fra Dantes Inferno er virkelige – men hvor der kun er ét levende menneske at kramme. Velkommen til Eves verden:

Den 13-årige vampyr, Eve, gør alt hvad en god, lille vampyr bør gøre: Hun går ikke uden for en dør, drikker lydigt sin søster Tabbys blod og følger de strikse regler, som søsteren har sat op for hende. Eves verdensbillede er formet af det eventyrlige univers, som den altdominerende og stærkt desillusionerede søster har fremmanet for hende. Men en dag bliver Tabby træt af at donere blod til Eve og beslutter at sprænge de to søstres tosomhed. Hvilke regler gælder, når de gamle er forsvundet? Hvem har magten og hvem er det største uhyre af de to, når det kommer til stykket?

Nicole Kidmans produktionsselskab har købt rettighederne til at filmatisere CUDDLES, som har høstet adskillige priser og nomineringer i både England og USA.

Anmelderne har bl.a. skrevet om skuespillet:

★★★★ “Cuddles er en intelligent og makaber gotisk fortælling, der viser Wilde som en usædvanligt sikker og fræk forfatter… bloddryppende teater med glubsk bid i”(TIME OUT)

(Cuddles) “…får selv de blodigste film, bøger og skuespil om de sagnomspundne ’udøde’ til at ligne søde, små godnathistorier.” (The New York Times, Critic’s Pick)

“Morsomt, rørende og ufatteligt intenst – det her er ny dramatik, når det er allerbedst.” (Everything Theater)

YouTube-link til Jonathan Rapoports trailer til CUDDLES:
https://www.youtube.com/watch?list=PLUxOStg7fiKSYp_W9j2-y8YaJLj_kkbW3&time_continue=4&v=wvDfUvcFdxk

Joseph-Wilde-Write-Now-6