HASS-TRIPTYCHON – WEGE AUS DER KRISE af Sibylle Berg

En sort komedie forklædt som syngespil

 

Sibylle Berg 2019 © Laurent Burst

 

HASS-TRIPTYCHON – WEGE AUS DER KRISE

Af Sibylle Berg (DE)

2 D / 5 H – variabel cast størrelse

Komedie

Tysk originaltekst, svensk oversættelse

De lever i isolation ved en indfaldsvej til motorvejen. De har ikke meget at sige til sig selv eller andre, for deres fortid er ikke værd at tale om. Og fremtiden slet ikke. Kontakten til børn, naboer og katte blev brudt for længe siden, og nu hænger de fast i køen af autosvar i venten på en mening. Men der er veje ud af krisen!

Berg sætter et prekariat i gruppeterapi hos den mørke engel, terapeuten Hassmaster, der leder sine patienter fra analysen af elendigheden, over erkendelsen af vreden, til løsningen af alle problemer. En sort komedie forklædt som syngespil med musik komponeret af Beni Brachtel.

 

♦ ♦ ♦

 

Sibylle Berg er en tysk forfatter og dramatiker. Hun arbejdede som dukkefører, før hun fik udrejsetilladelse til Vest Tyskland i 1984. Hun studerede en kort periode på Scuola Dimitry i Tessin og havde varierende arbejde. I 1984 påbegyndte hun sin karriere i Hamborg, hvor hun skrev til forskellige magasiner og dagblade bl.a. Die Zeit. I 1997 blev hendes første roman “Ein paar Leute suchen das Glück und lachen sich tot” udgivet. Hendes skuespil “Helges Leben” og “Hun, Frau, Mann” blev nomineret til den mest prestigefyldte tyske dramatikerpriser “Mülheimer Dramatiker Preis”. Adskillige af hendes skuespil er blevet oversat og spillet udenfor Tyskland.