ENDLESS SECOND på The Edinburgh Fringe og The Park Theatre

Anmelderrost skuespil om samtykke i en #metoo-tidsalder

 

ENDLESS SECOND, Cut The Cord 2019 © Old Keaton

 

ENDLESS SECOND

Af Theo Toksvig-Stewart

1 D / 1 H

Drama

Engelsk originaltekst

To unge møder hinanden på deres studie og sød musik opstår. Deres forhold skrider hurtigt frem i en romantisk dis af lidenskabelig kærlighed med alle de sædvanlige ceremonier; møde familierne, rejse sammen og støtte hinanden. De lytter til hinanden, og de respekterer hinanden. Men alt ændrer sig efter en beruset aften med deres venner. Denne aften lytter han ikke, da hun siger ”nej” til sex. Denne aften ændrer deres forhold sig fundamentalt. Han ved ikke, hvad der pludselig er galt med hende, og hun har svært ved at forklare, at han overskred en grænse den aften. At det var voldtægt.

ENDELESS SECOND tager tråden op efter #metoo og behandler temaet ‘samtykke i parforhold’. Værket skildrer, hvordan man kan blive opfattet som overgrebsmand uden selv at vide af det og undersøger, hvordan accept kan føre til forsoning.

 

♦ ♦ ♦

 

Theo Toksvig-Stewart © Ruth Crafer

 

Theo Toksvig-Stewart er skuespiller og dramatiker uddannet fra Drama Centre i London. ENDLESS SECOND er hans første professionelt opførte værk og kan bl. a. opleves Pleasance Below i forbindelse med Edinburgh Fringe Festival i August 2019.