EFTER TIDEN Af Kirstine K. Høgsbro

Det moderne menneske er en komfort-søgende, anerkendelses-hungrende, lyst-styret eksistens med status-stress

 

EFTER TIDEN, Teater Grob 2019 © Emilia Therese

 

EFTER TIDEN

Af Kirstine K. Høgsbro (DK)

2 D / 2 H

Absurd komedie

Dansk originaltekst, engelsk oversættelse, oversat med støtte fra Statens Kunstfond

Absurd komedie om meningsløsheden i vores samtid: (D)Orte er så optaget af sig selv, at hun melder sig selv for manglende empati og vil gerne isolationsfængsles, så hun ikke kan skade andre mennesker; Hanne er sygemeldt og bakser med livets store spørgsmål – det kommer hun ikke rigtig nogle vegne med, så hun anskaffer sig en menneskehund, som hun senere vælger at bruge som et gulvtæppe mens hendes sprog langsomt går i opløsning; hendes mand, Thomas, bliver af sit firma bedt om at donere organer og lemmer til kollegaer for at udvise teamspirit; og Egons kone (D(O)rte) har forladt ham og nu prøver han at drikke/feste ensomheden og sorgen væk, men uden af have nogen (levende) mennesker at gøre det med.

 

♦ ♦ ♦

 

Kirstine K. Høgsbro

 

Kirstine K. Høgsbro (f.1979) debuterede som dramatiker i 2013 med kærlighedssatiren HVOR ER DU EGENTLIG GRIM NÅR DU ER LIDERLIG. Året efter kom monologen LUGTER DET LIDT AF LYKKE, der på tragisk og humoristisk vis dekonstruerer lykkebegrebet. Den vandt hun en Talent Reumert for i 2014. Siden har hun skrevet bl.a. ALLE ELSKER KÆRLIGHED (2015) til Nørrebro Teater, BARSELSSTUEN 2.0 (2016) til Det Kongelige Teater og den tragikomiske og samfundskritiske EFTER TIDEN (2019), der med stor både anmelder- og publikumssucces spillede på Teater Grob.
Kirstines stil er kendetegnet af et både dybt samfundsengagement og en tilbundsgående nysgerrighed på menneskets sammensatte natur. Hun skriver både humoristisk, poetisk, absurd og skarpt – og søger altid at fremvise og dekonstruere de selvfølgeligheder, vi lever igennem – men som vi ikke længere ser eller ikke vælger at se.
Kirstine er oprindeligt uddannet cand.psyk fra Københavs Universitet med fokus på poststrukturalistiske forskning.