Dritkul teater: SKAM 1

MindreSKAM (foto Pernille Kaalund)

‘SKAM 1’, Aveny-T, september-oktober 2017 (foto © Pernille Kaalund)
Ligegyldigt hvor klein, lø eller drit, du føler dig, så er dit squad der altid for dig!

SKAM 1
Line Mørkeby
efter Julie Andems manuskript til 1. sæson af NRKs TV/web-serie
3 D / 5 H
Dramakomedie for et ungt publikum
Dansk tekst

SKAM 1 fortæller historien om Eva, der lige er startet i gymnasiet. Hun har ikke særlig mange venner, men beslutter at tage ansvar for sit eget liv. Eva begynder derfor at opsøge steder og mennesker, der kan give hende nye impulser og nye venskaber. Det bliver historien om dannelsen af en ny venindegruppe – bestående af Eva, Noora, Vilde, Chris og Sana – og om Evas komplicerede forhold til sin kæreste, Jonas. Om en tid i deres liv, der er fuld af omvæltninger og store følelser. Om kampen for at finde fodfæste i den nye svære tid på gymnasiet – med rygter, intriger og bagvaskelse.

Julie Andems TV/web-serie SKAM (bestående af 43 korte afsnit fordelt på 4 sæsoner) beskrives tit som én af de absolut bedste ungdomsserier, der nogensinde er skabt. Den norske series evne til at beskrive store teenageres verden er helt unik – på samme tid rørende, morsom og enormt respektfuld over for den generation, som den lader komme til orde. Og det er i den grad lykkedes Line Mørkeby i sin dramatisering at overføre de samme styrker til scenen.

SKAM-serien, der hovedsageligt er blevet set via internettet (hvor hvert afsnit har kunnet streames før dets TV-premiere), er i øvrigt én af de til dato mest vellykkede, ’tværmediale produktioner’ i vores del af verden. Dvs. dens seere har kunnet følge med i karakterernes liv på andre platforme end i TV-drama-formatet – både på blogs, Facebook og Instagram.

SKAM_samlet
NB: Anden del af Line Mørkebys dramatisering af TV-serien SKAM 2, har premiere den. 14. september 2018 på Aveny-T i København: Den fortæller kærlighedshistorien mellem den tilsyneladende tjekkede 1.g’er Noora og William fra 3.g. Noora er drit-smuk, drit-tjekket, men også drit-sårbar med store problemer med at kunne leve op til det hele.

De medvirkende i ‘SKAM 1’ (foto © Pernille Kaalund)

Om SKAM 1 på Aveny-T skrev pressen bl.a.:
★★★★★ “’Skam’ er dritkul! Også på teater! Årtiers bedste ungdoms-tv-serie folder sig sprutlevende ud på scenen og lever op til sin fan- og favoritværdighed. Hypen lever og gensynet er skønt!” (MAGASINET KBH)

★★★★★ “Skam er så forbandet godt, at man skulle tro det var løgn” (BT)

★★★★★ “Missionen lykkes: De unge kan roligt overføre deres kærlighed til kultserien SKAM” (Berlingske Tidende)

★★★★★ “Underholdende og Rørende – Det er pokkers godt ungdomsteater – for alle aldre. Jeg glæder mig allerede til fortsættelsen” (Henrik Lyding, Jyllands-Posten)

★★★★★ “Respekt er kun et fattigt ord – Nærmest smågenialt. – Der er ikke så meget at betænke sig på. I teatret med jer nu. Som i lige nu” (Ekstra Bladet)

Mindre_SKAM (foto Pernille Kaalund) - II

‘SKAM 1’ (Foto © Pernille Kaalund)