David Greig

David Greig (1969), skotsk dramatiker og teaterinstruktør.

 

David Greig © Aly Wight

 

Han studerede engelsk og drama på Bristols Universitet, og hans værker er blevet opført på flere af de vigtigste britiske teatre. Mange af hans tekster er blevet publiceret.

 

Et udvalg af David Greig titler:

 

CASANOVA
3 D / 2 H

Greigs moderne Casanova er en spion og dobbeltagent, der arbejder undercover i sin evige, interkontinentale søgen efter nydelse. Hans kvindelige velgører har nu bedt ham om at komme hjem og fremvise alle sine hemmeligheder fra den seksuelle slagmark på en udstilling. I Casanovas spor følger en bevæbnet, kvindelig privatdetektiv. En morsom og forførende komedie.

Bestil til gennemlæsning:

CASANOVA


THE EVENTS
1 D / 1 H / kor

En kvindelig præst arbejder med integrering af indvandrere i et lokalsamfund. Hun har startet et kor, hvor alle som vil, kan deltage. En dag møder en ung mand op til korprøve. Han synger ikke med, men forlader rummet. Da han kommer tilbage, trækker han en pistol og begynder at skyde på de tilstedeværende. Hvordan kan nogen finde på at gøre noget så grusomt? Hvor langt strækker tilgivelsen og empatien sig i mødet med ondskaben, og hvordan læger man sine sår? Tragedie, besættelse og den destruktive trang til at begribe det ubegribelige er grundelementer i David Greigs reaktion på hændelserne på Utøya i 2011.

Bestil til gennemlæsning:

EVENTS, THE


OUTLYING ISLANDS
1 D / 3 H

Et poetisk og dybt fængslende kærlighedsdrama om en ung kvinde og to unge mænd ført sammen af skæbnen på en fjerntliggende nordatlantisk ø. Forfatteren undersøger det medmenneskeliges grænser og lader passionen drive en ulykkelig i døden. Et underfundigt og gribende værk.

Bestil til gennemlæsning:

OUTLYING ISLANDS


SAN DIEGO
4 D / 6 H

Greig kaster et blik på det globale samfund ved at udforske begrebet ’hjem’ og vores behov for at høre til. Med kabinen på en Boeing 737 som det naturlige hjemsted, og med piloten som central figur, tager David Greig os på en tur mellem kontinenterne. I stykket fletter han, med et overbevisende greb, en række uafhængige episoder sammen til en helhed: Historier om illegale indvandrere, piloter, filmstjerner, hjemløse og frække callgirls, der alle hedder Amy, samt mordet på en forfatter ved navn David Greig. Det er en surrealistisk, komisk og stærkt vedkommende opdagelsesrejse, der tvinger os ud af vores sædvanlige tankeloops.

Bestil til gennemlæsning:

SAN DIEGO


MIDSUMMER
1 D / 1 H

Det er midsommer i Edinburgh og det regner. En mand og en kvinde i 30’erne sidder på en bar og venter på at noget skal ske. Han er mellemmand i lyssky salg af brugte biler og hun er en højtbetalt skilsmisseadvokat med smag for andre kvinders ægtemænd. De er langt fra hinandens typer og burde absolut ikke have noget med hinanden at gøre… Med £15.000,- i kontanter, begynder en eventyrlig weekend med biljagter, ødelagte bryllupper, brændte broer, bondageklubber, heftige tømmermænd, midnatsstævnemøder – og et helt nyt liv. En poetisk, legende tekst med indlagte sange.

 

Bestil til gennemlæsning:

MIDSUMMER


THE COSMONAUT’S LAST MESSAGE TO THE WOMAN HE ONCE LOVED IN THE FORMER SOVIET
UNION

2 D / 4 H

Stykket sammenfletter flere historier: To glemte sovjetiske kosmonauter er i kredsløb omkring en verden, der ikke kan høre dem. En skotsk tjenestemand midt i en midtvejskrise, tager et modigt skridt ud i det ukendte. En norsk fredsforhandler gennemkrydser Verden for at finde båndoptagelsen med sin russiske kærestes åndedrag, mens hun står og kigger på stjernerne og drømmer sig tilbage til sin barndom. En skotsk talepædagog er taget til Provence, for at lede efter spor efter sin mand. I stedet finder hun Bernard, en UFO-forsker, der muligvis har alle svarene. De taler ikke samme sprog, så de danser i stedet under stjernerne. David Greig undersøger vores manglende evne til at kommunikere, vores desperate behov for at stå i forbindelse samt den uophørlige søgen efter harmoni.

 

Bestil til gennemlæsning:

 

COSMONAUT’S LAST MESSAGE TO THE WOMAN HE ONCE LOVED IN THE FORMER SOVJET UNION, THE