BIRTHDAY CANDLES af Noah Haidle

 

BIRTHDAY CANDLES, Detroit Public Theatre 2018 © Chuk Nowak
Director: Vivienne Benesch, Scenic Design: Michael Carnahan, Lighting Design Cecelia Durbin, Costume Design: Shelby Newport, Sound Design: Katie Hopgood

 

Livets cyklus

BIRTHDAY CANDLES

Af Noah Haidle (US)

3 D / 3 H

Drama

Engelsk originaltekst

BIRTHDAY CANDLES tager publikum med på en rejse gennem Ernestine Ashworths liv, skildret gennem nedslag på hendes fødselsdage, fra teenagealderen og frem til hun er over 100 år. Som ung har Ernestine en ambition om at blive “oprører mod universet” ved at “overraske Gud”, men som de fleste drømmere glider hun med tiden ind i en mere konventionel tilværelse, og må spørge sig selv, om hun mon kunne have fået mere ud af livet, eller om de op- og nedture, som også gentages mellem generationer, blot er en del af det at være til.

 

♦  ♦  ♦

 

Noah Haidle © Kelsey Shultis

 

NOAH HAIDLE (f. 1978) er uddannet på Princeton University og The Juilliard School, hvor han var en Lila Acheson Wallace-husdramatiker. Han er modtager af tre Lincoln Center Lecompte Nouy Awards, en Helen Merrill Award for nye dramatikere, en Claire Tow Award og et NEA / TCG Theatre Residency Grant. Hans filmmanuskript STAND UP GUYS havde premiere i 2013 med Al Pacino, Christopher Walken og Alan Arkin i hovedrollerne og i 2018 var han episodeforfatter på TV-serien KIDDING, med Jim Carey i hovedrollen.
Hans prisbelønnede skuespil sætter fokus på kærligheden, livet, døden, aldring, ensomhed, tab og opgøret med den amerikanske drøm og idealer.