Bertolt Brechts DER KAUKASISCHE KREIDEKREIS spiller på Teater Republique

En folkesaga om et moral-retsligt problem.

 

DER KAUKASISCHE KREIDEKREIS Teater Republique © Karoline Lieberkind

 

Læs mere om produktionen HER

Bestil til gennemlæsning HER


PRESSEN SKREV

❤❤❤❤❤ (Politiken)
“Original instruktør folder episk teater ud med overvældende sanselig billedstyrke. Forrygende fortællelysten krydsning mellem ritual, politisk teater og barsk eventyr. Smuk og grum, bevægende og grotesk sjov”

★★★ ★★ (Frb. Amts Avis + Sjællandske dageblade
“Inderligt gribende og magisk. En smuk og varm præstation af Fanny Louise Bernth”

★★★★ (Berlingske)
“Medrivende, mørkt eventyr. Den enkle fortælling lever flot, river tilskuerne med sig, og instruktør Anja Behrens revitaliserer Brecht med et væld af gode fysiske ideer”

(Information)
“Brecht-fortolkning med både hjerte og bid. Billedstærkt teater om moderskab og kærlighed”

★★★★  (Jyllands-Posten)
“Vi kommer godt ind i materien, fordi Anja Behrens har et skarpt og veldefineret koncept, og fordi det visuelle udtryk bakker konceptet op. Og samtidig har vi fornøjelsen af at have set en Brechtforestilling, uden at det på noget tidspunkt føltes for langt. Dét er i sig selv en præstation. Fanny Louise Bernth gør sin Grusche både begavet, kompromisløs og empatisk”

★★★★★★ (CPH Culture)
“Der ulmer en social indignation og en målrettet vrede i denne tekst, der sjældent har fremstået så klar, så enkel og så ren som i Anja Behrens sublime iscenesættelse på Teater Republique”

★ ★ ★ ★ ★ (Sceneblog)
“Lige så gruopvækkende som den grundlæggende præmis er i Bertolt Brechts krigsdrama, lige så medrivende og indlevende bliver forestillingen iscenesat på Republique. I en fabelagtig flot iscenesættelse, hvor Brechts mesterværk er blevet nænsomt bearbejdet af Karen-Maria Bille og instruktør Anja Behrens, spiller scenografen Karin Betz med musklerne, og forvandler et umiddelbart tomt scenerum til en kynismens højborg, hvor grådighed kæmper mod kærlighed til sidste sekund i stykket. En magtdemonstration af scenekunst, og hvor er det en gave at have mulighed for nu endelig at kunne opleve forestillingen”

★★★★★ (Kulturtid)
“Alle medvirkende er veloplagte i denne historie om den renhjertede Grusche […]”

 

DER KAUKASISCHE KREIDEKREIS Teater Republique 2022 © Karoline Lieberkind