Arbejdernes internationale kampdag

I anledning af

1. MAJ – Arbejdernes Internationale Kampdag

vil vi gerne have lov at præsentere:

YOUNG MARX (photo by Manuel Harlan)-Oliver-Chris-Friedrich-Engels-Laura-Elphinstone-Helene-Nym-Demuth-Rory-Kinnear-_preview
YOUNG MARX på Bridge Theatre, London, okt.-dec. 2017. Foto © Manuel Harlan

Arbejderbevægelsens far – som du aldrig har set ham før!

YOUNG MARX
Af Richard Bean & Clive Coleman
2 D / 6 H (+ 2 børn)
Farce
Engelsk originaltekst

Året er 1850. Europas mest frygtede ’terrorist’, den 32-årige Karl Marx, lever i politisk eksil i London – i en lillebitte toværelses med hustru, børn og tjenestepige. Den forarmede, rastløse og skrupliderlige Karl burde arbejde på sit monumentale værk om Kapitalen, men han er blevet ramt af skriveblokering og forstyrres konstant af tyske spioner og ubarmhjertige kreditorer, så han gang på gang må tage flugten over Londons hustage. Oven i alt dette udfordres Karl til duel, bringer sit i forvejen kriseramte ægteskab i fare ved at pantsætte sin kones arvestykke og kommer til at gøre tjenestepigen gravid – for blot at nævne et par af den unge Marx’ problemer!

Trailer for National Theatres opsætning af YOUNG  MARX:

Uropsætningen af YOUNG MARX var åbningsforestilling på det nybyggede og netop indviede Bridge Theatre nær Tower Bridge i London. Teatret ledes af makkerparret bag National Theatres mest succesfulde periode i nyere tid: Teaterchef (og instruktør) Sir Nicholas Hytner og hans souschef Nick Starr. Anmelderne skrev bl.a. om uropsætningen: “Young Marx er en herlig blanding af intelligens og fald-på-halen. ( ) En klog komedie spækket med frække anakronismer og listige sandheder om sex, kærlighed, penge og – selvfølgelig: politik – dengang såvel som nu” (The Times) “Forestillingen er original, frisk, generøs og fuld af lidenskab. Jeg nød hvert øjeblik af den” (Whats On Stage) (Komedien rummer) “sørgelige undertoner, melankoli, resignation og modstand” (The Observer) “Kvikt, vittigt og sprængfuldt af liv” (Radio Times)


Richard Bean (c) Johan Persson_preview

Richard Bean © Johan Persson

RICHARD BEAN blev født i 1956 i havnebyen Hull i det østlige England. I sin tidlige ungdom arbejde han på en brødfabrik, inden han forlod fødebyen og begyndte at studere psykologi ved Loughborough University. Han har siden arbejdet som både psykolog og stand-up-komiker. I 2011 modtog han som den første Evening Standards pris for Bedste Skuespil for hele to værker samtidig: THE HERETIC og ONE MAN, TWO GUVNORS. Andre nævneværdige skuespil af Richard Bean er THE HYPOCRITE, KISS ME, THE MENTALISTS, THE HYPOCHONDRIAC og UNDER THE WHALEBACK. Samt radiodramaerne OF RATS AND MEN, YESTERDAY, UNSINKABLE og ROBIN HOOD’S REVENGE.

Vi planlægger for øvrigt et snarligt ‘mini-nyhedsbrev’, der udelukkende fokuserer på Richard Beans skuespil – nye såvel som gamle.

Clive Coleman, credit Clive Coleman REC from agent 11-01-18 - kan benyttes vederlagsfrit - sort-hvid-version_preview
Clive Coleman

CLIVE COLEMAN har som uddannet advokat arbejdet som både forsvarer og anklager ved engelske domstole siden 1986. Han har ved siden af sin karriere som jurist skrevet adskillige satireprogrammer -og serier til både radio og TV. Colemans radio-sitcom CHAMBERS – om livet blandt jurister! – er således blevet adapteret til en TV-comedyserie i flere sæsoner. Coleman fungerer desuden som juridisk kommentator for BBC, og han har været klummeskribent på de store dagblade The Times, The Guardian og The Independent.